Imkervereniging Deventer

Zwerm gevonden?

In de maanden mei, juni en juli zwermen bijenvolken uit. De koningin, die alvast eitjes heeft gelegd waaruit haar opvolgster geboren zal worden, verlaat samen met een groot deel van het volk haar oorspronkelijke verblijfplaats.

Ze gaan samen op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Omdat ze nogal kieskeurig zijn en het even duurt voordat er overeenstemming is over de definitieve plek, kan het zijn dat ze eerst een paar dagen bij jou in de tuin komen ‘hangen’. In de meeste gevallen vliegt een zwerm na 1 of enkele dagen weg. Ze vormen een mooie dichte tros, meestal aan een een tak in een boom, in de heg, aan de dakgoot, …

Een zwerm is tijdens deze dagen zo druk met het vinden van een nieuwe woonplek dat ze nauwelijks overlast bezorgt. Vind je het toch vervelend, of wil je een imker een plezier doen met een nieuw volk, bel dan een imker in je omgeving. Deze zal de zwerm graag komen ‘vangen’. Op deze pagina vind je de telefoonnummers van onze zwermvangers.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet