Imkervereniging Deventer

Stem op Blij met Bijen van de Ulebelt!

Als bijenhouders en/of natuurliefhebbers in (de omgeving van) Deventer kennen we allemaal de Ulebelt, centrum voor natuur- en milieu-educatie & kinderboerderij. Op het 7 hectare grote terrein in het Gooikerspark heeft ook de verenigingsbijenstal van de Imkervereniging Deventer een plekje.

De Ulebelt maakt met het project Blij met Bijen in de prijsvraag van Groen en Doen kans op onze erkenning voor hun werk en een geldbedrag van € 25.000 om de Ulebelt meer dan het nu al is tot een waar bijenparadijs te vormen. Het spreekt vanzelf dat niet alleen honingbijen, maar ook solitaire bijen, hommels, vliegen, vlinders en allerlei andere bestuivende insecten hun geluk niet op zullen kunnen! Mooi is dat het bijenparadijs op de route ligt van het Bijenlint.

Wil je ook bijdragen aan de totstandkoming van dit bijenparadijs in Deventer? Je hoeft alleen je stem uit te brengen via de site van Groen en Doen! Doe het snel, want de stembus sluit na 29 september al!

Laatste nieuws

Inmiddels bereikte ons het nieuws dat de Ulebelt de tweede prijs à € 5000 in ontvangst mocht nemen. Maike Nelissen zegt: “Net niet de hoofdprijs, maar wel een mooi bedrag waarmee we meer ruimte en aandacht voor bijen gaan creëren in 2014, samen met Bijenlint, Deventer imkers, B-cause en vele vrijwilligers.”
De jury zei over het project: “Mooi dat iedereen er eigenlijk aan mee kan doen; belangrijk thema voor biodiversiteit en mooi dat er een langetermijnerspectief naar een bijeninfocentrum in zit.”

Als Imkervereniging Deventer zijn we natuurlijk heel blij met deze uitkomst en feliciteren we de Ulebelt van harte!

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet