Imkervereniging Deventer

Nieuwe herdruk Bijenboek gepresenteerd

Het allereerste boek over bijen in het Nederlands verscheen in 1597. Het is geschreven door de eerste tuinbaas van de Hortus botanicus Leiden, meneer Cluyt (hortulanus Clutius). Op zaterdag 21 september jl. werd het boek ‘Van de Byen’ van Dirck Outgaertsz Cluyt in de nieuwe herdruk gepresenteerd in de Hortus botanicus te Leiden. Burgemeester van Leiden, dhr. Lenferink, nam het allereerste exemplaar in ontvangst. Om dit te vieren organiseerde de Hortus een weekend lang bijenactiviteiten in nauwe samenwerking met de familiestichting Cluyt.

Kostuums uit de tijd van Cluyt, een prachtige 3d-fotoviewer van bijen- en fotoliefhebber Hugo de Wijs uit Vianen en diverse interessante rondleidingen en lezingen: dat was de dag in vogelvlucht. Zondags ging het feestje nog even door met onder andere een kookworkshop Koken met Honing en tussen de bedrijven door konden mensen tijdens beide dagen de nieuwe herdruk kopen bij de stand van de familiestichting.

Hoewel de oplage beperkt is, is het boekje nog te koop. De prijs is € 25. Informatie over de verkoop van het boekje vind je hier.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet