Imkervereniging Deventer

Karin Steijven wordt lector Bijengezondheid

Bij Hogeschool Van Hall Larenstein wordt Karin Steijven per 15 september 2015 aangesteld als lector Bijengezondheid. Karin Steijven promoveert dit najaar aan de universiteit van Würzburg in Duitsland op het onderwerp ‘Effecten van genetisch gemodificeerde gewassen op bijen’. Tijdens haar studie en overige activiteiten heeft Karin zich verdiept in veel aspecten van bijengezondheid en bijenhouderij waaronder ook de ecologische aspecten hiervan.

De aanstelling van de lector Bijengezondheid vindt plaats naar aanleiding van het in 2013 door het Bijenberaad opgestelde ‘Actieprogramma Bijengezondheid’. Dit actieprogramma is door de betrokken partijen aangeboden aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken. De staatssecretaris heeft vervolgens toegezegd voor een periode van drie jaar een zogenaamde bijenmakelaar mee te willen financieren als schakel tussen wetenschappelijke kennis en de praktijk.

Staatssecretaris Dijksma: “Bijen zijn onmisbaar voor onze natuur en onze voedselproductie. Het is van groot belang dat beschikbare wetenschappelijke kennis om bijengezondheid te bevorderen en bijensterfte tegen te gaan zo goed mogelijk wordt gedeeld. De nieuwe bijenmakelaar kan hier een sleutelrol in gaan spelen.”

De lector vormt een spin in het web tussen onderzoekers, docenten in het groene onderwijs, imkerverenigingen, natuurbeschermers en andere belanghebbenden. Via praktijkgericht onderzoek draagt  de lector en bijbehorende lectoraat bij aan verbetering van het beroepsgerichte onderwijs en innovatie in de beroepspraktijk.

Karin Steijven begint 15 september met haar werk. Haar standplaats wordt de locatie Leeuwarden van de Hogeschool.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet