Imkervereniging Deventer

innocent smoothies in actie voor de bij

Vanaf 1 april voert innocent smoothies een campagne voor de bij. Iedereen die dit voorjaar een innocent smoothie koopt, redt daarmee één bij. innocent hoopt met deze actie samen met I Love Beeing minstens 280.000 gezonde nieuwe bijen de Nederlandse wei in te sturen. Om ervoor te zorgen dat die wei wat beter geschikt is voor de bij, steunt innocent het educatieprogramma van I Love Beeing en start het zelf een bewustwordingscampagne.

I Love Beeing

innocent heeft een samenwerking opgezet met de bijenkenners van I Love Beeing. Door dit voorjaar een deel van de opbrengst van verkochte smoothies aan de stichting te geven, kan I Love Beeing vijf nieuwe en gezonde bijenvolken in de capabele handen van opgeleide biodynamische bijenhouders achterlaten. innocent steunt daarnaast het educatieprogramma van I Love Beeing om Nederland wat leefbaarder te maken voor de bij. I Love Beeing geeft onderwijs aan klein en groot, van voorlichting op basisscholen tot complete cursussen biodynamisch imkeren.

Zelf doen

Bewustwording en educatie zijn van groot belang voor de bijen. Iedereen die begrijpt dat de bijen in de problemen zijn, snapt dat het tijd is voor actie. innocent gaat naast een bijdrage al haar volgers en drinkers aansporen en tips geven hoe ze zelf iets kunnen doen. Lavendel planten in de tuin, een bijenhotel op je balkon en minder chemische rotzooi gebruiken om je tuinmeubels schoon te maken.

De campagne loopt van 1 april tot 1 juni in alle winkels en winkeltjes waar innocent smoothies verkocht worden. Meer informatie vind je via de website www.innocent-bees.com.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet