Imkervereniging Deventer

Open imkerijdagen 2016

Starts: July 09 @ 11:00
Ends: July 10 @ 15:00

In het weekend van 9 en 10 juli staan in heel Nederland imkers klaar om publiek te ontvangen en een kijkje te gunnen in de wondere wereld van de bij. Ga naar de site van de Nederlandse BijenhoudersVereniging voor een beschrijving van de landelijke open imkerijdagen en een overzichtskaartje met deelnemende imkers.

9 juli: Locatie Het Nieuwe Veld

Op kwekerij ‘Het Nieuwe Veld is op zaterdag 9 juli van 11.00 tot 16.00 uur de imkerij en het Bijenmuseum geopend voor een speciale bijenactiviteitendag. Bezoekers kunnen – met een bijenkap op – kijken naar de verzorging van de bijenvolken, helpen met honing slingeren en het vullen van honingpotten. Ook een bezoek aan het vernieuwde Bijenmuseum is de moeite waard.

In de theetuin zijn zitjes waar bezoekers kunnen genieten van koffie, thee of fris met huisgemaakte honingkoek en honingtaart. Kwekerij Het Nieuwe Veld is te vinden aan de Boxbergerweg 46 in Diepenveen. Voor aanvullende informatie kun je imker Hanne Struik bellen: 06 5397 2168.

10 juli: Locatie Nieuw Rande

Op de bijenstand ‘Nieuw Rande’ vertelt de imker op 10 juli om 11.00 uur en om 15.00 uur het verhaal van de bij. Tijdens de korte wandeling naar de bijenstand onder de moeraseiken, horen nieuwsgierige bezoekers al meer over eitjes en bijtjes. Aangekomen bij de kasten, kunnen jong en oud op audiëntie bij een koningin of maken we kennis met het drukke leven van werksters en darren.

Per wandeling kunnen maximaal 25 kinderen en volwassenen meelopen. We verzamelen steeds op het terras van Hotel Gaia, Schapenzandweg 3 in Diepenveen, waar ook heerlijke honing te koop zal zijn. Let op de speciale dagaanbieding: geniet bij aankoop van een potje honing van een gratis kopje koffie op het terras! Voor aanvullende informatie kun je imker Frank Leenen bellen: 06 5130 7928.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet