Imkervereniging Deventer

Natuurlijk imkeren als onderdeel van permacultuur

Starts: October 11 @ 10:00
Ends: October 11 @ 17:00
Location: Spanjaarsdijk 68, Schalkhaar

Leer op het Permacultuur Land Centrum de Oorsprong in Schalkhaar een eetbare tuin aanleggen met een ontwerpplan geïnspireerd op de natuur zelf en ervaar hoe natuurlijk imkeren daar een vanzelfsprekend onderdeel van is. De complete cursus Permacultuur, inspiratie voor een duurzaam leven vindt plaats op zaterdagen van oktober tot en met 15 januari 2015.

De modules over Natuurlijk imkeren, die je ook los kunt volgen, worden verzorgd door Albert Muller. De onderwerpen die sowieso aan bod zullen komen, zijn: Jaarcyclus van de bijen; Koningin, dar en werkbij; De Imme; Behuizing, natuurbouw; Materiaal; Groei, voortplanting; Zwerm waarnemen; Voorweggenomen zwerm; Vanggaas methode; Ziektes, varroa.

Je kunt je voor deze module Natuurlijk imkeren én voor de module op 8 november 2014 aanmelden bij Tulay Balci. Deelname bedraagt € 75 voor een lesdag van 10:00 – 17:00 uur, inclusief koffie, thee en warm lunchbuffet.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet