Imkervereniging Deventer

Basiscursus imkeren

Starts: April 09 @ 13:00
Ends: November 30 @ 8:00
Location: Maatmansweg 3, Deventer.

Ben je enthousiast geworden na de Kennismakingscursus bijenhouden of wil je heel graag leren imkeren, dan is deze basiscursus voor jou! De basiscursus is een echte imkercursus waar je met een praktijkbegeleider in je bijenvolk aan het werk gaat. Elke praktijkles wordt kort ingeleid en ondersteund met een praktijkopdracht die in het theorieboek wordt uitgewerkt.

Aanvankelijk werk je met ‘een maatje’ samen in het bijenvolk. Dat volk groeit dusdanig, dat het in mei opgesplitst kan worden, zodat je beiden verder gaat met een nieuw kleiner volk. Dit ‘halve’ volk moet je groot zien te krijgen, en daarbij leer je van alles wat je moet weten als beginnend imker.

Bij de praktijklessen zijn praktijkbegeleiders aanwezig zodat je goede ondersteuning krijgt en je uiteindelijk met je eigen bijenvolk naar huis gaat.

Aanmelden en kosten
Je kunt je nu al aanmelden voor deze cursus door een e-mail te sturen naar info@imkersdeventer.nl.

De cursus start op zondag 9 april 2017 om 13.00 uur met praktijklessen in de bijenstal van de vereniging op De Ulebelt. In totaal zul je 20 dagdelen van 2,5 uur met de bijen werken. De verdiepende theorielessen starten eind september, de afsluiting is in november 2017.

De kosten voor deze basiscursus imkeren bedragen in 2017 €195. Dat is inclusief theorieboek, praktijkwerkboek, een bijenvolk en het 1e jaar lidmaatschap van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Hier kunnen kosten bijkomen voor: eenvoudig imkergereedschap, bijenkast en overig kastmateriaal.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet