Imkervereniging Deventer

Groen lintje voor Bijenlint Deventer

Danny Hanekamp en Françoise le Griep, de mensen achter het Bijenlint Deventer, kregen op 19 juni 2013 het eerste Deventer groene lintje voor hun inzet voor het behoud van de bij en andere bestuivende insecten.

Uitreiking groen lintje aan Bijenlint Deventer-75In het midden Danny en Françoise met opgespelde groene lintjes en de bijbehorende cheque van € 101 (die door kinderboerderij en NME-centrum De Ulebelt spontaan werd verdubbeld).

Bijen in Deventer kunnen ook dit jaar profiteren van het speciaal voor hen aangelegde bijenlint: een strook bloemen dwars door de stad, waar bijen kunnen fourageren. Danny en Françoise zijn in 2012 begonnen met het uitdelen van zaad van bloemen waar bijen van houden. Veel bijen en andere insecten die planten bestuiven hebben het moeilijk. Bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden om emelten, mijten en mieren te doden, vernietigen ook bijen en andere (nuttige) insecten.

Danny en Françoise hebben daarom vorig jaar – vanuit Transition Towns Deventer – het initiatief genomen om een bijenlint uit te zetten, een bloemrijke route dwars door Deventer: van Borgele naar Colmschate. Ze hebben mensen opgeroepen om langs de route bloemzaad te zaaien, in de tuin, in de berm of gewoon in potten op hun balkon. Ze hebben zakjes uitgedeeld met zaad van twaalf verschillende bloemsoorten waar bijen van houden. Het zaad is zo samengesteld dat er van de lente tot en met de herfst planten in bloei staan. Daardoor kunnen de bijen het hele jaar door stuifmeel en nectar verzamelen.

Het is voor het eerst dat GroenLinks Deventer een groen lintje uitreikt. De partij sluit daarmee aan bij de landelijke traditie om op Wereldmilieudag een groen lintje uit te reiken aan personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet