Imkervereniging Deventer

Bloemenweide inzaaien: nu met subsidie!

De bij zoemt al een tijdje opvallend in het publieke debat. Veel imkers kennen wel de bezorgde reacties van het publiek wanneer de bijen ter sprake komen: “Het gaat slecht met de bijen, toch?”

Dan moet er natuurlijk een genuanceerd verhaal volgen uit de mond van de imker als insider … in dat verhaal is minstens één aspect dat positief kan worden opgepakt. Meer biodiversiteit in onze leefomgeving, op het platteland en in de stad, zou een rijker, gevarieerder aanbod voor het hele ecosysteem, maar ook voor onze bijen betekenen. De verbetering van het drachtveld helpt de bij!

En iedereen, stadstuinier, erf- of balkonbezitter, boeren, burgers, imkers en andere buitenlui, kunnen meehelpen om een bonter aanbod van bloemen en planten te realiseren. Gewoon inzaaien die bloembakken, akkerranden, braakliggende bouwterreinen, bermen en volkstuinrandjes.

Het kan nu nog gemakkelijker: de provincie geeft je bloemzaad voor 200 m2 gratis en wil je meer, dan krijg je korting! Lees hier meer over op de website van Landschap Overijssel.

Sla je slag!

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet