Imkervereniging Deventer

Cursussen

De Imkervereniging Deventer verzorgt verschillende cursussen voor volwassen kennismakers en (ver) gevorderden. De achterliggende gedachte is dat alleen imkers met voldoende kennis over bijen en een goede bedrijfsvoering succesvol zijn en plezier beleven aan hun hobby. Niet-volwassenen kunnen meedoen aan een cursus, mits dit onder leiding en verantwoordelijkheid van een deelnemende ouder of voogd gebeurt.

Hoewel de Kennismakingscursus en de Basiscursus naadloos in elkaar overgaan, onderscheiden deze zich toch van elkaar. Beide cursussen worden gegeven door bijenteeltleraar Frank Leenen.

Algemene kennismaking met het houden van bijen

Heb je belangstelling voor bijen? En heb je daar altijd al eens wat meer over willen weten? Imkervereniging Deventer biedt voor iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met bijen en het bijenhouden. Aansluitend kun je eventueel een basiscursus imkeren volgen.

Het kennismaken gebeurt in twee informatieavonden. We kijken hoe een bijenvolk zich het jaar rond ontwikkelt en wat de rol van de imker daarin is. Je leert ook wat je allemaal moet weten om succesvol te kunnen imkeren. Hoeveel tijd zit er in de verzorging en wat kost het allemaal om aan deze hobby te beginnen? De theoretische kennismaking wordt afgesloten met een praktijkdeel op de bijenstal. Daar krijgt elke deelnemer een bijenkap op en neemt samen met een ervaren imker een kijkje in de bijenkast.

Ben je zo door de bijen gegrepen dat je ook echt wilt gaan leren imkeren, dan kan dat ook in Deventer. Aansluitend aan de kennismaking volg je dan 12 praktijklessen en 5 theorieavonden die opleiden tot het NBV-basisdiploma imkeren, zie hier onder.

Data informatieavonden: woensdag 15 en 22 maart van 19.30 tot 22.00 uur
Datum praktijkdeel: zaterdag 1 april van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten inclusief informatiemateriaal: €25
Meer informatie: op onze website en bij de Nederlandse BijenhoudersVereniging
Aanmelden: per e-mail aan info@imkersdeventer.nl

Basiscursus imkeren

De basiscursus in Deventer kan je gaan doen nadat je de kennismaking hebt gevolgd. De kennis die je daar hebt opgedaan is de eerste basis voor de praktijklessen. Onder begeleiding van een ervaren praktijkbegeleider ga je in je bijenvolk aan het werk. Elke praktijkles wordt kort ingeleid en ondersteund met een praktijkopdracht die je in een werkboekje verder uitwerkt.

De cursus start op zondag 9 april 2017 om 13.00 uur met praktijklessen in de bijenstal. De verdiepende theorielessen volgen in september en oktober, met de afsluiting in november.

Tijd: 20 dagdelen van 2,5 uur (15 praktijkbijeenkomsten en 5 theorieavonden).
Kosten 2017: € 195 inclusief theorieboek, praktijkwerkboek, bijenvolk, examen en (mits geslaagd) diploma, eerste jaar lidmaatschap van de Nederlandse BijenhoudersVereniging. Eenvoudig imkergereedschap, bijenkast en overig kastmateriaal zijn niet in de prijs inbegrepen.
Meer informatie: op onze website en bij de Nederlandse BijenhoudersVereniging
Aanmelden: per e-mail aan info@imkersdeventer.nl

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet