Imkervereniging Deventer

Cursussen

Imkervereniging Deventer verzorgt ieder jaar bij voldoende deelname een kennismakingscursus en een basiscursus. De achterliggende gedachte is dat alleen imkers met voldoende kennis over bijen en een goede bedrijfsvoering succesvol zijn en plezier beleven aan hun hobby. Kinderen/jongeren kunnen ook meedoen aan de cursus, mits dit onder leiding en verantwoordelijkheid van een deelnemende ouder of voogd gebeurt.

Hoewel de Kennismakingscursus en de Basiscursus naadloos in elkaar overgaan, onderscheiden ze zich toch van elkaar. Beide cursussen worden gegeven door bijenteeltleraar Frank Leenen.

Algemene kennismaking met het houden van bijen

Heb je belangstelling voor bijen? En heb je daar altijd al eens wat meer over willen weten? Imkervereniging Deventer biedt voor iedereen de mogelijkheid om in een kennismakingscursus kennis te maken met bijen en het bijenhouden. Aansluitend kun je eventueel de basiscursus imkeren volgen.

Het kennismaken gebeurt in twee informatieavonden. We kijken hoe een bijenvolk zich het jaar rond ontwikkelt en wat de rol van de imker daarin is. Je leert ook wat je allemaal moet weten om succesvol te kunnen imkeren. Hoeveel tijd zit er bijvoorbeeld in de verzorging en wat kost het allemaal om aan deze hobby te beginnen? De twee avonden theoretische kennismaking worden afgesloten met een praktijkdeel op de bijenstal. Daar krijgt elke deelnemer een bijenkap op en neemt samen met een ervaren imker een kijkje in de bijenkast.

Hier vind je alle praktische informatie over de kennismakingscursus in Deventer en bij andere verenigingen in de buurt.

Basiscursus imkeren

Ben je tijdens de kennismakingscursus zo door de bijen gegrepen dat je ook echt wilt gaan leren imkeren, dan kan dat ook in Deventer. Aansluitend aan de kennismaking volg je dan 20 dagdelen van 2,5 uur die opleiden tot het NBV-basisdiploma imkeren.

De basiscursus kun je gaan doen nadat je de kennismakingscursus hebt gevolgd. De kennis die je daar hebt opgedaan is de eerste basis voor de praktijklessen. Onder begeleiding van een ervaren praktijkbegeleider ga je in je eigen bijenvolk aan het werk. Elke praktijkles wordt kort ingeleid en ondersteund met een praktijkopdracht die je in een werkboekje verder uitwerkt.

Hier vind je alle praktische informatie over de basiscursus in Deventer en bij andere verenigingen in de buurt.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet