Imkervereniging Deventer


Roosdorpfilm ‘Bijen en bloemen’ uit 1935 gedigitaliseerd!

Het is de Archiefwerkgroep van de Imkervereniging Deventer gelukt om de film ‘Bijen en bloemen’ uit 1935 te laten digitaliseren. EYE, het nieuwe filmmuseum (Film Institute the Netherlands) aan het IJ in Amsterdam, heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Via ons videokanaal bij Vimeo kun je de film in vier delen bekijken.

Het was destijds, vanaf 1935, een veelvuldig vertoonde film die wel meer dan 10 jaar is vertoond en tot op de dag van vandaag nog heel veel aspecten van de huidige imkerij weergeeft (zij het zonder geluid).

Een nieuwe aantrekkelijke film over bijen bloemen

“Dhr. Alex Roosdorp te Deventer heeft zijn collectie ‘Marofilms’ uitgebreid met een, welke wel het neusje van de zalm mag heeten namelijk over bijen en bloemen.
Deze rolprent behandelt het bijenleven en de bijenteelt van een geheel jaar en heeft een zeer bijzondere artistieke waarde. Trouwens, wie het werk van deze kunstzinnige fotograaf kent, verwacht niet anders van hem.”
Deventer Dagblad, 1935

De film werd tijdens het Bloemen-, Bijen- en Honingfestival op 1 juni 2013 doorlopend vertoond voor iedereen die hem wil zien. De toegang tot dit festival en het bekijken van de film was gratis. Hieronder kun je enkele stills bekijken en de film zelf kun je via internet bekijken: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4.

Imkerdepot 'Over de IJssel'

Hier koop je alles wat je nodig hebt op imkergebied en praat je onder het genot van een kopje koffie bij met collega-imkers. Openingstijden? Check ze op Bee Happie of bel Hilbrand Meijer op 06 – 51 340 873.

Kaart
Tweet